(VIDEO) Kako je Madonna “prevarila” organizatore i pokazala palestinsku zastavu na Eurosongu

Madonna, specijalna gošća, koja je nastupila prošle noći u finalu u Tel Avivu iskoristila je to da izrazi politički stav, navode izraelski mediji, prenosi Beta.

Dok je pjevala pjesmu “Future” oštre oči su mogle da vide da je dvoje njenih igrača okrenulo leđa i da je igračica imala palestinsku zastavu, a njen partner izraelsku, za šta nisu dobili odobrenje organizatora. Oni su se držali za ruke kao gest koegzistencije, prenose mediji.

U zvaničnom saopštenju Evrovizije navedeno je da to nije bio dio probe, kao i da to nisu odobrili organizator Evropska radio difuzna unija (EBU), niti izraelski javni servis Kan.

“Nadmetanje za pjesmu Evrovizije je nepolitički događaj i Madonni je to stavljeno dao znanja”, navedeno je u saopštenju.

Nekoliko igrača nosilo je gas maske tokom nastupa uz krune od cvijeća.

Prije nastupa je naglasila da ne treba potcenjivati moć muzike jer “muzika spaja ljude”, o čemu govori i njen hit “Music” (…makes the people come together…) čiji je refren publika otpjevala zajedno sa njom.

Ljubitelji Evrosonga čuli su “Like a prayer”, Madonnin hit koji ove godine slavi 30. rođendan, i novu pjesmu “Future” na kojoj joj gostuje reper Quavo iz sastava Migos.

I najvjerniji Madonnini fanovi moraju da priznaju da je kraljica popa povremeno “falširala”. Problemi sa tonom ili nešto drugo, doveli su to toga da Madonna nije zvučala najsjajnije u nekim trenucima.

Nastup kraljice popa, u trajanju od devet minuta, navodno je koštao između milion i dva miliona dolara.

Madonna i njena pratnja sa preko 100 ljudi stigla je u Izrael u privatnom avionu izraelsko kanadskog milijardera Silvana Adamsa koji je dijelom i finansirao njen nastup, nadajući se navodno da će to doprinijeti pozitivnom imidžu Izraela kao domaćinu Evrovizije i interesu da se slično nadmetanje održi i u Severnoj Americi.

Madonnu su mnogi osudili jer je pristala da dođe i otpjeva dvije pjesme, a ona je izjavila da nikada neće dozvoliti da politika nadvlada muziku, niti će podleći političkom pritisku “sa bilo koje strane”.

perspektiva.ba/oslobođenje.ba

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial