VIŠEČLANIM PORODICAMA PO 500 KM Vlada Srbije pomaže opstanak Srba u Drvaru

Opština Drvar isplatiće povodom sedmice djeteta po 500 KM jednokratne novčane pomoći porodicama sa troje ili više djece iz sredstava dobijenih od Vlade Srbije, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Runićeva je navela da na području opštine Drvar ima oko 60 višečlanih porodica.

– Višečlane porodice su nažalost danas rijetkost. Nama je želja da takvih porodica ima što više, zato će opština isplatiti jednokratne novčane pomoći porodicama sa troje ili više djece – kaže Runićeva.

Ona je istakla da je, kao i u BiH, i u Drvaru demografska struktura loša.

– Bez obzira na visinu primanja, višečlanim porodicama je svaka dodatna pomoć dobro došla. Porodica je stub društva i treba je jačati i podržavati na sve načine – rekla je Runićeva.Prema njenim riječima, opština Drvar zbog teške situacije trenutno nije u mogućnosti da iz budžeta izdvoji sredstva za ove namjene.

– Naša ideja je podržana. Nadamo se da ćemo i u budućnosti pronaći načine da bar jednokratno pomognemo višečlanim porodicama – rekla je Runićeva, navodeći da će pomoć biti isplaćena novčanim sredstvima koje je opština Drvar dobila od Vlade Srbije.

Runićeva je izrazila veliku zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za pomoć opštini Drvar.

– Mi zahvaljujemo Srbiji i Srpskoj za pomoć koju nam pružaju i razumijevanje za poziciju u kojoj se Drvar nalazi kao povratnička opština u Federaciji sa najvećim brojem srpskog stanovništva. Bez pomoći Srbije i Srpske ne bismo mogli da opstanemo na našim ognjištima, a sve ovo nam daje nadu u bolje sutra, sigurnost i vjetar u leđa da se borimo – navela je Runićeva.

Opština Drvar sada ima 7.500 stanovnika, a prije proteklog rata bilo ih je više od 17.000.

U Dječijem vrtiću “Majka hrabrost” boravi 58 mališana, a u prvi razred osnovne škole u Drvaru upisano je 37 prvačića.

Izvor: srpskainfo

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial