AnOrdain Model 1: “Jedan od najljepših satova ikada”

Ovaj sat je pravljen za estete, inžinjere, arhitekte… Ne za ronioce, već za ljubitelje satova koji vole vrlo stilizovane modele i …

Model 1 je debitantski sat AnOrdaina, firme sa sjedištem u Glazgovu. Naziv marke dolazi od jezera ‘Loch anOrdain’  u škotskom gorju, tako udaljenom da se ne može naći ni na Google mapama ni na Wikipediji. 

AnOrdain  Model 1je privukao u pažnju i kada se pojavio prvi put – 2018. godine.  U AnOrdainu su, navodno, proveli preko 4000 sati tokom tri godine isprobavajući 160 tipova emajla iz pet različitih zemalja, prije nego što su odabrali koji materijal će koristiti. Nažalost, Model 1 je na kraju rasprodat, da bi ga u katalogu škotske marke zamijenio model 2. Međutim, izgleda da je bilo dovoljno ljudi koji su bili nostalgični za modelom 1 (ili su se samo razljutili što nisu mogli prvi put da ga kupe) pa su proizvođači odlučili da ga vrate, mada u ažuriranom obliku.

Prema mišljenju recenzenata časopisa Gear Patrol, koji vijest da je AnOrdain Model 1 ponovo na tržištu donosi pod naslovom “Jedan od najljepših satova ikad ponovo je na tržištu”, riječ je o ‘super kul’ satu. “Čist dizajn, sa razumljivim oblikom kućišta i jedinstvenom tipografijom inspirisanom starinskom kartom područja oko Loch anOrdaina na sjeveru Škotske”, kako pišu, čine ovaj jednostavni sat savršenim. Njegova cijena je 1.600 dolara.

Ako zanemarimo pitanje novca, prva briga prilikom odabira AnOrdain sata je boja. Sve su opcije lijepe i zanimljive: tirkizni sat zvuči fantastično, ali nije ga lako svakodnevno uskladiti sa odjećom.

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial