“NAŠI MOMCI” GA NERVIRAJU Netanyahu: “Ne gledajte tu antisemitsku seriju”

On je na Facebooku napisao da bi Izraelci trebalo da prestanu da gledaju program na tom kanalu “jer je izabrao”, kako je rekao, da ocrni Izraelce u svijetu “lažima protiv države Izrael”.

Serija “Naši momci” je priča o jezivom ubistvu arapskog tinejdžera 2014. godine. Njega su ubili jevrejski ekstremisti nakon otmice i ubistva trojice Izraelaca, učenika vjerske škole na Zapadnoj obali.

Ta ubistva izazvala su niz incidenata koja su na kraju dovela do 50-dnevnog rata u pojasu Gaze između izraelske vojske i Hamasa.

Serija, napravljena u saradnjih izraelskih i palestinskih autora, kontroverzna je u Izraelu jer se usredsredila na ubistvo Arapina, a ne ono što mu je prethodilo.

Netanyahu inače stalno kritikuje Kanal 12 da navodno isuviše važnosti pridaje korupcionaškim slučajevima za koje je on osumnjičen i prijeti mu optužnica.

On je svoje kritike usmjerio na određene novinare, a posebno na Guy Pelega, sudskog izvještača koji je objavio sve što je procurilo u javnost u slučajevima protiv Netanyahua.

Netanyahuova konzervativna partija Likud je rekla da su premijerovi advokati poslali pismo Kanalu 12, Pelegu i javnom servisu da provjere navodno namjerno pogrešno intepretiranje transkripta u cilju da se nanese šteta premijeru.

Izraelski premijer je danas oštro kritikovan zbog poziva na bojkot TV kanala, u sklopu svog predizbornog napada na medije, navodi AP.

(TBT)

Please follow and like us:
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial